Прикраси дружини Наполеона Бонапарта

Зараз найвідоміші коштовності мадам Марі Роз Жозефи Богарне, відомої в історії як Жозефіни, коханої дружини Наполеона Бонапарта, зберігаються у Луврі та приватних колекціях європейських монархів.

Розкажемо про найвідоміших із них. Ще зовсім молодий Бонапарт підніс коханій в 1796 обручку, прикрашене двома сапфірами — білим і блакитним, і з тих пір сапфіри супроводжували весь їхній подружній шлях. Жозефіна і Наполеон віддавали перевагу саме їм.

Це був перший шедевр із величезної колекції ювелірних виробів імператриці, котра любила блискучі дрібнички. Відомо, що Наполеон всього за період з 1804 по 1806 рік витратив на особисті потреби дружини, а це в основному коштовності, вбрання та розваги, більше 6 млн. франків, що на ті часи були просто божевільні гроші.

Пізніше це кільце було продано з аукціону Osenat за суму близько 900 тис. євро!

У самої Жозефіни улюбленим предметом колекції був гарнітур королеви Марії-Антуанетти, інкрустований сапфірами, знов-таки білими та блакитними. Твір ювелірного мистецтва складався з 7 предметів: діадема, сережки, три брошки та намисто. Сапфіри для гарнітуру привезли з Індії, їхня загальна вага становить близько 20 карат.

За матеріалами phenomenonsofhistory.com

Комментарии к записи Прикраси дружини Наполеона Бонапарта отключены

Filed under Історія, Цікаві факти

Comments are closed.